Ondersteuning bij moeilijke beslissingen

De salderingsregeling stopt per 1 januari 2027. Bekijk het beeldmateriaal en de video voor meer informatie over deze verandering.

 

Fabrikanten bieden oplossingen, maar veel consumenten blijven met vragen zitten: welke keuze is verstandig?

Zo veel verschillende situaties vragen om inzicht; mijn model helpt !!! .

De VvE waar ik secretaris van ben zit met dezelfde vragen als de consument. Ik ontwikkelde een model dat het - voor zowel VvE als gewone consument - mogelijk maakt om met de gegevens van de eigen situatie in beeld te krijgen wat nou verstandig is.

Bijvoorbeeld: is het in mijn / onze situatie financieel gunstig om zonnepanelen en/of een thuisbatterij aan te schaffen, of toch een windmolentje te plaatsen, of ..... juist helemaal niks te doen.

 

Hoe dicht komt de voorspelling bij gebruik van dit model bij uw werkelijkheid?

Er zijn zoveel inschattingen die moeten worden gemaakt dat dat moeilijk aan te geven is. Zelfs bij nauwkeurige inschattingen kan er nog van alles gebeuren. Gelukkig kunt u alle varianten proberen door ze gewoon op het gegevensblad te veranderen en de resultaten te bekijken.

 

Voorbeelden:

  • als de netspanning te hoog is dan schakelt de omvormer momenteel gewoon uit, de eigen opwekking valt uit.
  • als de netspanning wegvalt , dan valt de omvormer momenteel ook uit de eigen opwekking valt uit..
  • Ook als de inschattingen die u maakt (wanneer hoge en wanneer lage prijzen, prijshoogte) afwijken van de werkelijkheid dan wordt het model onnauwkeuriger.

Waarom dan dit model?

 

Platweg gezegd: ik vind het beter om zélf  hier aan de knoppen te draaien en gevoel te krijgen voor wat de resultaten zullen zijn, dan blind de fabrikant-of overheidsbeloften te geloven.

 

Iedereen kan het model programma grátis gebruiken.

 

Waaróm gratis en waaróm deze QR code? ? 

Gratis omdat......

Als vrijwilliger Geld en Recht bij een maatschappelijke organisatie merk ik steeds meer dat de zogenaamde vrije keuze van de burger (liberalisatie) uitloopt op een flop! De gewone burger kan de gevolgen van voorliggende keuzes niet meer overzien. Verkeerde keuzes dringen steeds meer mensen in een beroerde financiële hoek en als dit programma helpt om juiste keuzes te maken dan is mijn doel geslaagd. Als ze dan ook mijn onderstaande actie ondersteunen dan is ook dat doel geslaagd: mensen die het moeilijk hebben een steuntje geven.

 

QR code omdat...

Ik hoop dat u mijn actie waardeert en me helpt om mijn steun  aan goede doelen te versterken. Als (groot)vader voel ik me gelukkig omdat in mijn gezin echt grote ongelukken en ziektes zijn weggebleven. In die wetenschap ondersteun ik jaarlijks maatschappelijke doelen voor mensen die het slechter hebben getroffen.

 

Als u mijn inspanning wat waard vindt dan zou ik het geweldig vinden als u - via de QR code -   VRIJBLIJVEND - een symbolische donatie doet die zal worden gebruikt voor het Ronald McDonaldfonds. De gift staat standaard ingesteld op 1 Euro en het staat u uiteraard vrij om een hoger of lager bedrag in te vullen.

 

Als er daadwerkelijk gestort wordt dan zal ik periodiek rapporteren over aantallen en bedragen die zijn opgehaald.

Het programma

Invulinstructie

De blauwe vlakjes in het plaatje geven aan wat u in kunt vullen om te bezien wat in uw situatie gaat gelden. De symbolen spreken hopelijk voor zich!! Als u nog geen zonnepanelen heeft, maar wel een idee hoeveel u er wil plaatsen, maakt het programma een beste benadering van de opbrengst van die zonnecellen.

Downloaden en aan de slag ermee..

Download
Ondersteuning bij beslissingen voor uw situatie (Excel)
Hiermee kunt u verschillende situaties vergelijken en "aan de knoppen van verwachting" draaien. Het programma rekent niet met netbeheerkosten (niet door u beïnvloedbaar) maar wel met de variabele kosten, waardoor u een behoorlijk vergelijk kunt maken tussen de verschillende opties die zich aandienen.

Let op: het programma bevat Macro's voor de menubesturing (knoppen).
U kunt dus eventueel de optie Macro's inschakelen óf u kunt er voor kiezen om die knoppen niet te gebruiken en gewoon - zoals u gewend bent - tussen de werkbladen te schakelen.
Rekenscenarios zelfvoorzienendheid menug
xlsm Bestand 402.2 KB