Ervaringsinzichten voor ZZP-ers

Mijn dochter vroeg me laatst: “ waar moet ik nou op letten als ik ZZP-er (eenpersoonszaak) wil zijn? Zij is een kei in vormgeven , maar nu wilde ze meer weten van zaken die in haar allergie gebied liggen

 

Een verrassende vraag van haar omdat in het verleden mijn pogingen tot uitleg aan haar niet altijd succesvol verliepen. Dat ontaardde altijd in een “woordengevecht”, waarbij wij beiden niets van het waarom snapten.  Laatst vertelde ze me:” jij wou het altijd écht uitleggen en ik wou alleen maar een voldoende halen omdat ik er toch niks van snapte”. Pas toen viel mijn kwartje….

 

Nu met de actuele vraag  in gedachten kwamen die beelden weer even terug en na enige twijfel besloot ik om een “cursus” in elkaar te zetten. Daar zouden in ieder geval goede overwegingen mee  kunnen worden gemaakt op het vlak van belastingen, bruto/netto vuistregels, pensioen en risico afdekking. Toch nog even gepeild of ik dit niet voor niets zou doen en haar antwoord was duidelijk: “ pap, het is nu anders dan vroeger. Ik wil het echt begrijpen.” Tijdens een paar uurtjes samenzitten kwamen de  vragen tijdens mijn uitleg los, met na afloop haar opmerking:

“ pap, je moet hier echt iets mee gaan doen! Iedereen die wil starten zit met deze vragen en jij geeft daar in context antwoorden op. Uitzoeken via allerlei kanalen vraagt veel lees- en interpretatietijd en die heb ik me nu in no time bespaard…”

 

Ik vertelde haar dat dit niet mijn doelgroep is en dat ik al werk genoeg had, maarrrrrr…….het kriebelde toch en ik heb besloten om mijn ervaringen - op mijn manier - te delen met geïnteresseerden.

 

Voor de geïnteresseerden: kijk eens naar onderstaand filmpje van 10 minuten en doe er je voordeel mee.

 

Vragen beantwoord ik graag - GRATIS - via de chat op mijn site